• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Будівничий України та ворог імперії (385 років з дня народження І.С.Мазепи)

Будівничий України та ворог імперії (385 років з дня народження І.С.Мазепи)

2024-03-12

2024.03 Мазепа І.С. 9-Б клас

2024.03 Мазепа І.С. 9-Б клас

2024.03 Мазепа І.С. 9-Б клас

2024.03 Мазепа І.С. 9-Б клас

Зустріч онлайн Публічної бібліотеки з 9-Б класом Березнегуватського ліцею відбулася на тему «Будівничий України та ворог імперії», присвячена 385 річниці Івана Степановича Мазепи. Колоритна фігура в українській історії. Іван Мазепа викликав різноманітні емоції у оточуючих при житті, та великі розбіжності оцінки діяльності, у нащадків. Далекоглядний дипломат, мудрий полководець, політолог та людина закохана в мистецтво, музикант та поет, ловелас та вірний сім’янин, Символ прагнення до свободи – все це про відомого гетьмана України.

Головний сенс будівництва І.Мазепа вбачав у формуванні високоосвіченої аристократії, як опори впорядкованої держави. Євген Маланюк, культуролог-енциклопедист, писав: “Виростити покоління, здібне перебрати й перенести - на переломі століть - історичну пам’ять Державної Нації у майбутнє. Виплекати викохати покоління, що переховало б суверенний дух нації. І Мазепа це робив мимо всіх протиріч і перешкод своєї доби”.

Запрошуємо відвідати публічну бібліотеку, у фондах якої ви знайдете літературу з цікавими фактами про життя та діяльність Івана Степановича Мазепи.
Кiлькiсть переглядiв: 6