Незламна Україна, нескорений народ

2023-08-24

/Files/images/2023 День Незалежн 1 (2).jpg

"Незламна Україна, нескорений народ" - саме під такою назвою в Публічній бібліотеці 23 серпня пройшов захід-літературний альбом і розпочався він о 9.00 годині із загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Україна.. білі хати, зелені сади, лани золотої пшениці, тихі води, ясні зорі..
Століттями мова народу була тією повноводною рікою, яку ми називаємо поезією. Поетична грань жила в слові, і слово було немислиме без неї, як немислима ріка без води, повноводість – без глибини.
Наша історія – це історія віковічної боротьби за своє місце під сонцем. У цих змаганнях українство мало дві зброї – шаблю й слово. Коли ворог вибивав з наших рук шаблю, тоді на зміну їй приходило слово.

Учасники зібрання, а це – члени клубу «Проба пера», тимчасово безробітні Березнегуватської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості, читачі бібліотеки та мешканці громади, із задоволенням прослухали твори місцевих авторів - Клеветенко Валентини Павлівни, Зіновської Світлани Одександрівни про неньку Україну, рідну Березнегуватщину і не тільки від ведучої заходу, але й безпосередньо із власних вуст творців поетичного слова: Тополь Любов Гаврилівни, Фалілєєва Валерія Борисовича, Олійник Зорини Валеріївни. Літературні рядки читалися легко, виразно, але майже кожний рядок тривожно. Хіба може поет бути спокійним, знаючи, що його народ через злу волю історії зазнає численних утрат, руйнувань своєї держави, свого дому, у якому був господарем і будував власне життя. Поезія - це те, чого не можна до кінця передати у слові, насамперед це стан душі. Окрім поетичних творів, Тополь Л.Г. є автором Гімну Березнегуватщини, який був любязно наданий Любов Гаврилівною в запису для прослуховування учасникам.

Ми пишаємося нашими талановитими земляками, які поетично мислять і творять скарби. Українська культура захоплює глибиною думки, щирістю, багатством почуттів і настроїв.

/Files/images/2023 День Незалежн 1 (6).jpg

/Files/images/2023 День Незалежн 1 (5).jpg

/Files/images/2023 День Незалежн 1 (7).jpg

/Files/images/2023 День Незалежн 1 (1).jpg

/Files/images/2023 День Незалежн 1 (3).jpg

/Files/images/2023 День Незалежн 1 (4).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 23