• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День Святих Петра і Павла (Звичаї нашого роду)

День Святих Петра і Павла (Звичаї нашого роду)

2023-07-12

/Files/images/2023 Петра і Павла.jpg

За церковним календарем, 12 липня відзначають день Святих апостолів Петра і Павла – особливо ревних проповідників християнства. Петро був простий рибалка, утім за покликанням Ісуса Христа став одним із перших і найближчих його учнів. Він був одним з трьох апостолів, яких Христос посвятив у таїнство Преображення і якому було призначено стати «основою» християнської церкви.

Доля Павла до зустрічі складалася інакше: він був прихильником фарисеїв і піддавав християн гонінням. Утім, згідно з біблійною легендою, одного разу по дорозі в Дамаск його засліпило незвичайне світло, він почув голос Ісуса Христа, який вказав йому шлях до Істини. Після цього Павло прийняв хрещення і став проповідувати християнство серед язичників.

За народним календарем день Святих Петра і Павла пов’язаний з літнім сонцестоянням і за часом збігається з початком косовиці та жнив.

Святом Петра і Павла закінчується піст, який у народі називають «Петрівка», і починається літній м’ясоїд. Уперше після посту можна готувати різноманітні молочні та рибні страви.

А ще люди вірили, що Святий Петро носить ключі від раю і має владу впустити туди благочестивих людей.

Вітаємо всіх з днем Святих Петра і Павла !
Бажаємо найкращого, щоб в житті було якомога більше хороших емоцій, приємних моментів і позитивних подій. Нехай кожен ранок починається з посмішки, а кожен день буде щасливим і сонячним.

Кiлькiсть переглядiв: 13